HTML

IndaFotó képek

HTML

Medvepiac

szubjektivitások és objektivitások a pénzügyi válságról

Friss topikok

Linkblog

Nehéz esztendő az Allianznál

2009.02.26. 14:36 Zoltn

  Úgy döntöttem, hogy ma egy német hírrel támadok, tekintve, hogy számos nagy német oldal (WiWo, FAZ.net, Handelsblatt, Spiegel) ezt visszhangozza, valamint olyan cégről szól, amely sokunkat érint, magyarországi leányán keresztül.


 A Dresdner Bank milliárdos veszteségeket okoz az Allianznak
 
A Dresdner Bank eladása, valamint a pénzügyi krízis 2,4 milliárd eurós veszteséget eredményezett az Allianznál. Ez a tegnap esti 301,04-os EUR/HUF árfolyamon mintegy 723 milliárd forintot tesz ki. Az Allianz eddigi röpke 119 éves történetében ez volt a második év, amit veszteséggel zártak.
Az Allianz SE csütörtökön közreadott számai alapján a Dresdner Bank nélkül is csökkent a többlet, a tavalyi 7,3 milliárd euróról 4 milliárdra. A forgalom is csökkent, 5,3 %-kal 92,5 milliárd euróra, ahogy a részvényenkénti osztalék szintén, a tavalyi részvényenkénti 5,5 €-ról 3,5-re.
A 2009-es válságbéli évre még gondolni sem mer a biztosító. „A tőkepiac nehéz feltételei 2009-ben is fennmaradnak. Évtizedek óta a legnagyobb gazdasági visszaesés közepén találtuk magunkat” – nyilatkozta az Allianz-vezér Michael Diekmann. „Megbízható nyilatkozatot tenni a 2009-es jövedelemre vonatkozóan lehetetlen ebben a környezetben.”
Az Allianz tavalyi célkitűzései meghiúsultak. A müncheni konszern operatív eredménye a válság sújtotta banki szegmens nélkül is csupán 7,4 milliárd euró, az egy évvel korábbi több mint 10 milliárd után. Európa legnagyobb biztosítója 2008-ra és 2009-re is 9 milliárd eurót tűzött ki célul maga elé, de már most figyelmeztet, hogy ez csak a tőzsdék emelkedése esetén érhető el.
 
Az Allianz negyedik negyedéves egyenlegében kissé csalódtak a tőzsdepiacok. A jövedelmezőség rosszabb, mint várták, és a cég „fekete évre” számít 2009-ben.
 
Mindezek ellenére a szakértők pozitívnak értékelik az Allianz megválását nagy veszteségeket hozó gyermekétől. Ezáltal a cég a jövőben újra képes lehet erősödni, és alapvető területére, a biztosításokra tud koncentrálni.
 
Részemről szorítok nekik, mivel ebben az évben náluk jött ki legolcsóbbra a Casco-m és a kötelezőm is… remélem jövőre is így lesz.
 
Handelsblatt

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság bank válság biztosító allianz dresdner

A bejegyzés trackback címe:

https://macipiac.blog.hu/api/trackback/id/tr8967703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása