HTML

IndaFotó képek

HTML

Medvepiac

szubjektivitások és objektivitások a pénzügyi válságról

Friss topikok

Linkblog

Miért ragaszkodik a Daimler a hidrogénautóhoz?

2010.05.17. 22:58 Zoltn

Ez a poszt autóipari vonatkozású lesz, méghozzá a napjainkban borzasztóan trendi elektromos-autó témával foglalkozik. Olvassák el, érdekes!

 

Miért ragaszkodik a Daimler a hidrogénautóhoz

Néhány hónapon belül legördülnek a futószalagról az első sorozatgyártásra érett elektromos autók. Az elektromos autó bűvölet ellenére a Daimler továbbra is ragaszkodik a hidrogénautóhoz. Hogy miért, azt Thomas Weber, a Daimler kutatási főnöke magyarázza el.

WiWo: A jövő az elektromos autóké. Miért tart ki mégis a Daimler a hidrogénautó mellett?

Weber: Az emissziómentes közlekedés elektromos járművek felhasználásával hidrogéntároló üzemanyagcellák segítségével valósulhat meg. Az akkumulátor mindenekelőtt városi közlekedésre alkalmas, az üzemanyagcellának azonban, a magas hatótáv és a rövid feltöltési idő alapján a távolsági közlekedésben vannak nagy előnyei.

Wiwo: Az elektromos autónak csupán egy konnektorra van szüksége. Miért költenének milliárdokat a hidrogénellátás kiépítésére?

Weber: Az akkumulátorral rendelkező elektromos autók bármilyen konnektorból feltölthetőek, de csak néhányan birtokolnak saját töltőhelyet. Ezek esetében is szükséges tehát egy infrastruktúrafejlesztés. Ezen túlmenően, meggyőző az üzemanyagcellás autók előnye. A hidrogén-infrastruktúra kiépítése tehát célravezető és hasonlóan kedvező belépőt jelent a nulla emissziós korszakba.

WiWo: Honnan származik majd a környezetbarát hidrogén? Eddig többnyire a kőolajból nyerték ki.

Weber: A hidrogén napjainkban már nagyobb mennyiségben áll rendelkezésre a piacon, és problémamentesen előállítható az olyan megújuló erőforrások felhasználásával is, mint amilyen a szél- és napenergia.

(Forrás: WirtschaftsWoche, 2010.05.17.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://macipiac.blog.hu/api/trackback/id/tr212011630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása